- verhit 2 el olie in een braadpan en fruit 1 ui 5 min, voeg 1 teen knoflook toe"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- bestrooi de kip met peper en zout en bak 5 min mee"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- snijd de salie (grijsgroene, ovale blaadjes) in reepjes en doe samen met de tijm (kleine donkergroene blaadjes) bij de kip"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- voeg de tomatenblokjes toe en laat 35 min op laag vuur stoven"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- breng op smaak met peper en zout"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- verhit de rest van de olie en ruit de rest van de ui 5 min, voeg de resterende knoflook toe"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- hak de naaldjes van 2 takjes rozemarijn (donkergroen) fijn en voeg toe"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- voeg de spinazie in porties toe en bak tot deze geslonken is"},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- laat even afkoelen en druk in een vergiet het vocht eruit, roer de ricotta door de spinazie, breng op smaak met peper en zout"},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- verwarm de oven voor op 190°C"},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- kook de pasta beetgaar "},{"@type":"HowToStep","text":"12.
- neem de kip uit de saus en snijde het vlees van het bot"},{"@type":"HowToStep","text":"13.
- verwijder de tijm uit de saus en doe het vlees weer in de pan"},{"@type":"HowToStep","text":"14.
- bekleed de bodem van een vuurvaste ovenschaal met bakpapier en bestrijk de randen met olie"},{"@type":"HowToStep","text":"15.
- leg een paar takjes oregano (lichtgroene blaadjes) op het bakpapier en beleg met een laag pasta, maak ook een opstaande rand met de pasta"},{"@type":"HowToStep","text":"16.
- schep de kipvulling erin en dek af met pasta"},{"@type":"HowToStep","text":"17.
- klop de eieren los met de slagroom, de kaas en peper en zout"},{"@type":"HowToStep","text":"18.
- schenk de helft over de pasta, schep het spinaziemengsel erop en strijk glad"},{"@type":"HowToStep","text":"19.
- schenk de rest van het eimengsel erover"},{"@type":"HowToStep","text":"20.
- bak de timballo in het midden van de oven in 1 uur gaar- draai de timballo om op een bord en laat nog 15 min rustenJe kunt de timballo een dag van tevoren maken. Zet hem de dag zelf 20min in de oven op 190°C."}],"recipeYield":"6 "}