Capellini met mijn saus

6
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit 4 soeplepels olijfolie en 1 kleine soeplepel solo in een grote kookpot met dikke bodem.
  • 2 Fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul, zorg dat het volledig gebakken en korrelig is. Kruiden met pezo.
  • 3 Voeg nu de tomatenblokjes met sap toe, kruiden met pezo, tijm, oregano en het laurierblad. Zet het vuur laag en laat de saus 2 uur pruttelen.
  • 4 Snij de geschilde wortelen in de lengte in 2 en snij in de breedte in fijne plakjes, voeg deze na 1 uur toe aan de saus. Snij het ontbijtspek in fijne reepjes, en bak dit krokant in een eetlepel solo, laat uitlekken op keukenpapier.
  • 5 De saus afkruiden met pezo en basilicum, en indien te bitter, een beetje suiker toevoegen.
  • 6 Het laurierblad verwijderen.
  • 7 Het gebakken spek onder de saus roeren en even laten meepruttelen.
  • 8 De capellini in ruim gezouten water gaar, al dente koken, zoals aangegeven op de verpakking.
  • 9 De capellini in warme pastaborden serveren en napperen met de saus.1
  • 0 Bestrooien met geraspte kaas naar keuze.1
  • 1 Heerlijk met een glaasje Chianti of Valpolicella.

Capellini met mijn saus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Gepaneerde Tomme en pasta met gremolata
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frittata met champignons en salade van courgettes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met verse rucola-amandelpesto
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Capellini met lichte tomatensaus, scampi's en rucola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept