1 Verhit 4 soeplepels olijfolie en 1 kleine soeplepel solo in een grote kookpot met dikke bodem.
2 Fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul, zorg dat het volledig gebakken en korrelig is. Kruiden met pezo.
3 Voeg nu de tomatenblokjes met sap toe, kruiden met pezo, tijm, oregano en het laurierblad. Zet het vuur laag en laat de saus 2 uur pruttelen.
4 Snij de geschilde wortelen in de lengte in 2 en snij in de breedte in fijne plakjes, voeg deze na 1 uur toe aan de saus. Snij het ontbijtspek in fijne reepjes, en bak dit krokant in een eetlepel solo, laat uitlekken op keukenpapier.
5 De saus afkruiden met pezo en basilicum, en indien te bitter, een beetje suiker toevoegen.
6 Het laurierblad verwijderen.
7 Het gebakken spek onder de saus roeren en even laten meepruttelen.
8 De capellini in ruim gezouten water gaar, al dente koken, zoals aangegeven op de verpakking.
9 De capellini in warme pastaborden serveren en napperen met de saus.1
0 Bestrooien met geraspte kaas naar keuze.1
1 Heerlijk met een glaasje Chianti of Valpolicella.