1 doe de bloem in eenkom en maak in het midden een kuiltje. breek er de eieren in en schenk er het water bij.schep wat bloem over de eieren en roer alles flink om met een houten lepel of klopper, tot het mengsel kruimelig wordt.kneed met de handen (of in de keukenrobot) tot een vast deeg. voeg iets meer water toe als het deeg te droog wordt, iets meer bloem als het te kleverig wordt.vorm een langwerpige rol en snij die in vingerdikke plakken. rol ze met de deegmachine tot dunnen pastavellensnij ze voor lasagne mooi op maat. voor spaghetti of tagliatelli stopt u de snijschijf in de machine en haalt u ze er nog een tweede keer door.bestuif de pasta lichtjes met bloem, om te voorkomen dat hij gaat kleven. gebruik de verse pasta meteen, of laat hem drogen op een rekje.
2 tip: past die un iet meteen verwerkt, kunt u goed verpakt in huishoudfolie enkele dagen in de koelkast bewaren. in de diepvriezer kan ook, u hoeft de pasta bij gebruik zelfs niet te ontdooien.