1 Kruid het gehakt en bak het lichtjes aan. Snijd de courgettes en tomaten in stukjes.
2 Pel en versnipper de ui. Bak deze aan in wat olijfolie. Voeg er de teentjes knoflook aan toe.Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op een matig vuur goudbruin.
3 Laat afkoelen op een bord. Voeg het bouillonketeltje en 3/4 van de pijnboompitjes bij het groentenmengsel en laat 10 min afgedekt zachtjes pruttelen. .
4 Kook de spaghetti al dente met een scheutje olijfolie.
5 Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd ze in smalle reepjes. Pureer het groentenmengsel. Breng op smaak.
6 Verdeel de spaghetti over diepe borden, verdeel er het gehakt over en schep de saus eroverheen. Bestrooi met de rest van de pijnboompitjes, basilicum, zongedroogde tomaatjes (koud of lichtjes opgewarmd) en de parmezaanse kaas.