2 Zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje, doe er de boter in stukjes, de eidooier, het zout en het water bij. Meng de ingrediënten.
3 Kneed daarna met koude handen (onder stromend koud water) snel tot een soepel deeg.
4 Laat het deeg in folie gewikkeld, ongeveer 1 uur in de koelkast rusten. Rol daarna het gelijkmatig uit op een met bloem bestoven werkoppervlak.
5 Bereid daarna de vulling:
6 Snijd de uien in dunne ringen en laat ze in de verwarmde boter glazig fruiten. Snijd het spek in kleine blokjes, voeg het bij de ui, laat 5 minuten mee bakken en laat afkoelen.
7 De kruiden schoonmaken en fijnhakken.
8 De uien, het spek, de kaas en de eieren in een kom doen. Voeg zout, peper en de gehakte kruiden toe en tot slot de room erbij gieten.
9 Roer al deze ingrediënten met een garde door elkaar, giet op het voorgebakken deeg en strijk glad.1
0 Bak de quiche op 200 graden in de voorverwarmde oven gedurende 35 tot 40 minuten (tot hij goudbruin is. Dien onmiddellijk op.1
1 Eet smakelijk.1
2 N.B. Er kunnen ook nog champignons toegevoegd worden.
Quiche met uien, spek en kruiden is een recept van Solo Open Kitchen