Quiche met uien, spek en kruiden

6
50 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst het deeg:
  • 2 Zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje, doe er de boter in stukjes, de eidooier, het zout en het water bij. Meng de ingrediënten.
  • 3 Kneed daarna met koude handen (onder stromend koud water) snel tot een soepel deeg.
  • 4 Laat het deeg in folie gewikkeld, ongeveer 1 uur in de koelkast rusten. Rol daarna het gelijkmatig uit op een met bloem bestoven werkoppervlak.
  • 5 Bereid daarna de vulling:
  • 6 Snijd de uien in dunne ringen en laat ze in de verwarmde boter glazig fruiten. Snijd het spek in kleine blokjes, voeg het bij de ui, laat 5 minuten mee bakken en laat afkoelen.
  • 7 De kruiden schoonmaken en fijnhakken.
  • 8 De uien, het spek, de kaas en de eieren in een kom doen. Voeg zout, peper en de gehakte kruiden toe en tot slot de room erbij gieten.
  • 9 Roer al deze ingrediënten met een garde door elkaar, giet op het voorgebakken deeg en strijk glad.1
  • 0 Bak de quiche op 200 graden in de voorverwarmde oven gedurende 35 tot 40 minuten (tot hij goudbruin is. Dien onmiddellijk op.1
  • 1 Eet smakelijk.1
  • 2 N.B. Er kunnen ook nog champignons toegevoegd worden.

Quiche met uien, spek en kruiden is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept