2 -Snij de ongeschilde courgettes in lange linten met een dunschiller.
3 -Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
4Voorbereiding :
5 Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou warm.
6 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot glazig.
7 Voeg de courgettelinten toe en laat ong. 3 min. al roerend slinken. Haal uit de kookpot en zet opzij.
8 Doe de (diepgevroren) spinazie in dezelfde kookpot en overgiet met de room en de witte wijn. Verkruimel er het halve bouillonblokje over en laat 3 min. koken op een hevig vuur. Mix tot een gladde crème.
9 Voeg de diepgevroren rivierkreeftjes en de courgettelinten toe. Kruid naar smaak met peper en zout.1
0 Laat alles opwarmen en bind de saus evt met wat instantbinder.1
1 Afwerking:1
2 Meng de spinaziecrème met de rivierkreeftjes onder de tagliatelle en verdeel over de borden.1
3 Begeleidende wijn:1
4 Villa Sopita1
5 D.O.C Orvieto Classico Italië
Tagliatelle met spinaziecrème en rivierkreeftjes. is een recept van Solo Open Kitchen