Pizza

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem en doe er het zout bij.
  • 2 Los de gist op in een ½ dl lauwe melk en voeg het ei toe, doe de rest van de melk erbij.
  • 3 Doe dit vocht geleidelijk bij de bloem en meng de boter erdoor.
  • 4 Kneed flink met de handen tot het mengsel van de vingers loslaat.
  • 5 Bedek het met een keukenhanddoek en laat het op een warme plaats minstens 30 minuten rijzen.
  • 6 Verwarm intussen de olie en fruit de gehakte ui.
  • 7 Voeg de tomaten, de tomatenpuree, de peper, het zout, het laurierblad en de oregano toe.
  • 8 Laat alles 20 minuten zachtjes sudderen tot een dik mengsel en laat afkoelen.
  • 9 Verdeel het deeg met de handen over de vorm en bedek het met de vulling.1
  • 0 Versier het geheel met de ansjovis, de kaas en de olijven.1
  • 1 Zet 20 minuten in voorverwarmde oven op 225 °C.1
  • 2 Eet smakelijk.

Pizza is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept