1 Pel de scampi en verwijder het zwarte darmkanaal. .
2 Doe olijfolie in een kookpot en fruit hierin de sjalot, samen met de look. Voeg er de tomaten aan toe, kruid met pezo en een snuifje cayennepeper. Laat 15 minuten sudderen. Giet de kreeftensoep en de room erbij, roer goed om en laat rustig opwarmen.
3 Kook de spaghetti al dente in kokend gezouten water.
4 Bak de scampi kort af in zeer hete olijfolie. Giet de pasta af en serveer in een diep bord of een ovenpannetje, overgiet met de saus en werk af met de gebakken scampi. Strooi de Parmezaanse kaas over het gerecht.
5 U kunt dit gerecht ook even onder de ovengrill zetten, zodat de kaas een mooi bruin korstje krijgt.
6 Serveer met versgebakken stokbrood en een fris glas droge witte wijn.
Spaghetti met gebakken scampi en kreeftenroomsaus is een recept van Solo Open Kitchen