1 snij de gele paprika's en de venkel in kleine stukjes. stoof ze 5 min in een ruime pot. voeg dan water toe tot de groenten net onder water staan. kruid met safraan, peper en zout. laat alles goed doorkoken tot de groenten volledig gaar zijn. mix dit dan tot je een gele saus krijgt.
2 kook de lasagne vellen voor zoals vermeld op de verpakking
3 pel en snipper de ui en de knoflook fijn en snij de paprika en courgettes fijn, hak de spinazie grof.
4 stoof de ui en knoflook in een wokpan. doe de paprika en courgette erbij. breng op smaak met provencaalse kruiden, peper en zout. als de groenten gaar zijn voeg je nog even (ongeveer 1min) de spinazie erbij bak nog even samen.
5 neem een ovenschotel en leg er afwisselend een laagje saus, lasagnevellen en groenten in. eindig met een laagje saus.
6 zet de lasagne nog 15min in een verwarmde oven.
lasagne met spinazie en venkelsafraansaus is een recept van Solo Open Kitchen