Canneloni van groene kruiden met ricotta

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de cannelloni in ruim kokend gezouten water met een flinke scheut olijfolie. Verfris en laat ze uitlekken op een vochtige handdoek.
  • 2 Meng de ricotta met de eierdooiers, bloem, olijfolie en breng op smaak met peper van de molen en zeezout.
  • 3 Was en droog de groene kruiden (spinazie, rucola, peterselie en basilicum) en stoof ze kort aan in olijfolie, roer ze om met een vork waarop je het lookteentje hebt geprikt.
  • 4 Pers de groene kruiden uit om het overtollige vocht te verwijderen en hak ze fijn, meng ze vervolgens onder de ricottakaas en vul hiermee de canneloni.
  • 5 Schik de cannelonis in een ingeoliede schaal. Meng de parmezaan en het paneermeel en bestrooi hiermee de canneloni. Plaats ze in een voorverwarmde oven op 180° tot ze mooi kleuren.
  • 6 Serveer meteen met wat sla en bijvoorbeeld een vinaigrette van ‘extra vierge’-olijfolie en balsamico.

Canneloni van groene kruiden met ricotta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met paprika en magor
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Canneloni
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Canneloni Met Tonijn
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept