1 Kook de cannelloni in ruim kokend gezouten water met een flinke scheut olijfolie. Verfris en laat ze uitlekken op een vochtige handdoek.
2 Meng de ricotta met de eierdooiers, bloem, olijfolie en breng op smaak met peper van de molen en zeezout.
3 Was en droog de groene kruiden (spinazie, rucola, peterselie en basilicum) en stoof ze kort aan in olijfolie, roer ze om met een vork waarop je het lookteentje hebt geprikt.
4 Pers de groene kruiden uit om het overtollige vocht te verwijderen en hak ze fijn, meng ze vervolgens onder de ricottakaas en vul hiermee de canneloni.
5 Schik de cannelonis in een ingeoliede schaal. Meng de parmezaan en het paneermeel en bestrooi hiermee de canneloni. Plaats ze in een voorverwarmde oven op 180° tot ze mooi kleuren.
6 Serveer meteen met wat sla en bijvoorbeeld een vinaigrette van ‘extra vierge’-olijfolie en balsamico.
Canneloni van groene kruiden met ricotta is een recept van Solo Open Kitchen