Lasagne met pesto en geitenkaas

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aubergine in plakken van een halve centimeter dik. Verhit olie in een grote pan en bak de plakken aubergine tot ze minimaal goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Snipper ondertussen de ui en snijd de courgette en paprika in kleine stukjes. Pers de knoflook uit. Verhit olie in een pan en fruit ui en knoflook. Voeg de paprika en de courgette toe en bak de groente op een half hoog vuurtje gedurende 8 min.
  • 3 Maak een saus van 2 kleine blikjes tomatenpuree, de hoeveelheid water die in de 2 blikjes past en de kruiden. Voeg de saus toe aan de groenten en laat het geheel nog een minuut zachtjes koken.
  • 4 Snijd de geitenkaas in stukjes en verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 5 Vet een kleine ovenschaal in met een klein beetje olie. Giet eerst de helft van de groentensaus in de schaal en bedek met lasagnevellen. Verdeel de helft van de aubergineplakken op de vellen en leg de helft van de geitenkaas er tussen. Dek dit weer af met lasagnebladen, en bestrijk daarna met pesto. Maak nog een laag met aubergines en geitenkaaskaas en besluit met een laag groentensaus. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas over de lasagne.
  • 6 Zet de lasagne 30 min. in de oven.

Lasagne met pesto en geitenkaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept