1 Snijd de courgette in lange dunne plakken met een mes of mandoline.
2 Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten.
3 Besprenkel de courgette en paprika met olijfolie.
4 Pel de knoflook. Snijd de tomaten uit blik in kleine stukjes en bewaar het vocht.
5 Verwarm een klein scheutje olijfolie in een pan en pers de knoflook erboven uit. Bak de knoflook kort op middelhoog vuur.
6 Bak de spekreepjes zachtjes mee tot ze licht krokant zijn. Voeg het gehakt toe en bak het los.
7 Roer het Knorr Bouillonketeltje, de tomaten en het tomatenvocht, de tomatenpuree en 400 ml water erdoor.
8 Breng aan de kook en maak op smaak met de oregano, zout en peper. Laat de saus minimaal 20 minuten zachtjes koken. Roer de saus af en toe door.
9 Kook aan het einde van de bereidingstijd de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.1
0 Verwarm ondertussen een grillpan en gril de courgette en paprika enkele minuten zodat er mooie grillstrepen ontstaan.1
1 Verdeel de spaghetti over de borden, verdeel daarover de gegrilde groenten en schep de Bolognese saus erover.1
2 Kooktip:1
3 Serveer de spaghetti met komkommer-amandelsalade:1
4 Schil een komkommer en schaaf in plakjes. Maak een eenvoudige vinaigrette van 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel azijn, zout en peper en voeg deze toe aan de komkommer. Verwarm een beetje olie in een pan en rooster hierin 50 g witte amandelen goudbruin. Schep vlak voor het serveren de amandelen door de komkommersalade.1
5 Geef de Bolognesesaus een nog diepere smaak door met het Knorr Bouillonketeltje 1 eetlepel oude balsamico-azijn of een half glaasje rode wijn toe te voegen.1
6 Gebruik voor een snelle Bolognese saus Bertolli Zongedroogde Tomaat & Oregano met een Knorr Bouillonketeltje en 150 ml water.
Spaghetti Bolognese met gegrilde groenten is een recept van Solo Open Kitchen