1 Verhit een grote pan met een flinke scheut olijlflolie.
2 Voeg de courgettes in plakjes gesneden toe samen met de champignons en breng op smaak met peper en zout Bak 12 min. onder regelmatig omscheppen. Voeg tijdens het bakken eventueel nog wat extra olijfolie toe.
3 Verwarm de oven voor op 180°.
4 Laat boter smelten in een pan en fruit de sjalotten. Voeg het gehakt toe en bak het 5min mee, maak het gehakt met een vork los. Voeg de tomatenpuree toe samen met de cayennepeper en het kippenbouillonblokje.
5 Doe de lasagnevellen in een grote pan kokend, gezouten water. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en kook de vellen ongeveer 5 min. Laat de vellen uitlekken op een droge doek.
6 Zet de room aan de kook en laat inkoken. Laat hierin, van het vuur, de helft van kaas smelten.
7 Afsmaken met peper en zout.
8 Beboter een vuurvaste schotel en maak laagjes van achtereenvolgens een paar lasagnevellen, hesp, courgettes en champignons + gehaktsaus en een deel van de geraspte kaas. Herhaal deze volgorde en eindig met een laagje courgette.
9 Giet de schotel dicht met de roomsaus en bestroo met de rest van de geraspte kaas en laat de lasagne in de oven 40 min bakken in de oven.
Lasagne met gehakt en courgettes is een recept van Solo Open Kitchen