Aardappelquiche met zalm

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 We maken van de aardappelen een droge aardappelpuree door ze in lichtgezouten water gaar te koken, af te gieten en te pureren. We laten ze tevens volledig afkoelen.
  • 2 We mengen ondertussen de bloem met de blokjes boter, kruiden met peper, zout en nootmuskaat en kneden het geheel tot we een deegmassa bekomen. We voegen aan de koude aardappelpuree een geklutst ei toe, indien nodig lengen we aan met een scheutje water of melk. We rollen vervolgens het deeg uit (op een bebloemde werkplaat) tot een ronde vorm, leggen het in een met boter ingesmeerde springvorm en doorprikken het her en der met een vork. We laten nog een uurtje in de koelkast rusten.
  • 3 We snijden de zalmfilet in blokjes en mengen deze met vier tot vijf opgeklopte eieren, de room, de melk en de fijngehakte peterselie. We kruiden af met peper en zout, gieten het mengsel in de deegvorm en strooien er de geraspte kaas over. In een voorverwarmde oven van 220°C laten we de quiche 30 minuten braden.
  • 4 Tip: Je kan de zalmblokjes vervangen door verse ham of hespblokjes in combinatie met stukjes prei en champignons

Aardappelquiche met zalm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Aardappelquiche van Suzan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
aardappelquiche met kaas en ham
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelquiche met chorizo
60 min
Bekijk recept
Aardappelquiche met spek
60 min Voorgerecht
Bekijk recept