Farfalle met broccoli

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet de gepelde tomaten door een chinois (zeef) en vang het vocht op.
  • 2 Snij de tomaten in stukken. Rasp de parmezaan.
  • 3 Pel de sjalotten en knoflook en snipper fijn, bak glazig in olijfolie, roer er de tomatenpuree door.
  • 4 Voeg er het sap van de tomaten en de rozemarijn aan toe en breng op smaak met suiker en pezo.
  • 5 Laat 15 minuten zachtjes pruttelen, voeg er de tomaten aan toe en laat nog 5 minuutjes zachtjes koken.
  • 6 Verwijder het takje rozemarijn uit de saus.
  • 7 Verdeel de broccoli in roosjes, spoel af onder stromend water.
  • 8 Schil de stelen van de broccoli en snij in blokjes.
  • 9 Kook de broccoli beetgaar in gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water, laat uitlekken.1
  • 0 Schep juist voor het opdienen de broccoli door de tomatensaus en warm op.1
  • 1 Kook de farfalle beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat uitlekken.1
  • 2 Meng de pasta meteen met de warme tomatensaus en broccoli.1
  • 3 Schep de pasta/broccili/saus in zeer warme pastaborden, bestrooi naar eigen smaak met parmezaan en serveer met vers stokbrood.

Farfalle met broccoli is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Farfalle met kip en champignons
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept