Zoek
Bolognesesaus
150 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 ui
8 teentjes knoflook
8 el olijfolie
200 gr pancetta
200 gr wortel
200 gr bleekselderij
1,5 kg mager rundergehakt
1 blikje (groot) tomatenpuree
200 ml rode wijn
500 ml passata (gezeefde tomaten)
500 ml runderbouillon
8 takjes rozemarijn
8 takjes salie
8 takjes tijm
zout
peper
Bereiding
1
Pel en snipper de ui en knoflook.
2
Snij de wortel en bleekselderij klein.
3
Snij de pancetta klein.
4
Verhit de olie en fruit ui en knoflook een paar minuten.
5
Bak de pancetta mee.
6
Bak de wortel en bleekselderij mee op een matig vuur.
7
Zet het vuur hoger en bak het gehakt bruin.
8
Voeg tomatenpuree toe, bak ca.een minuut mee.
9
Blus af met de rode wijn. Wacht tot het vocht is opgenomen.1
0
Voeg de passata en de bouillon toe, doe de kruiden erbij.1
1
Breng op smaak met zout en peper1
2
Serveren met pasta, parmezaan, fijngehakte peterselie en groente/salade.
Bolognesesaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Spaghetti bolognese
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Funpasta met bolognesesaus en maïs
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bolognesesaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cappelletti met prei-bolognesesaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti bolognese
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Funpasta met bolognesesaus en maïs
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bolognesesaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cappelletti met prei-bolognesesaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept