Lasagne van zalmforel bladgroenten en blauwe kaas

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de lasagnebladeren voor in een ruime hoeveelheid kokend gezouten water met een scheutje olijfolie in 2 à 3 minuten. Schep ze uit de pan en leg ze even in koud water. Neem de lasagnevellen uit het water en laat ze uitlekken op een doek.
  • 2 Snijd de ui in fijne ringen en stoof de uiringen glazig in de Solo.
  • 3 Was de rucola, boerenkool en de spinazie grondig. Indien je jonge spinazie gebruikt, hoef je de stelen niet te verwijderen. Snijd de boerenkool en de spinazie in reepjes.
  • 4 Voeg de bladgroenten toe aan de ui, prik het knoflookteentje op een vork en roer hiermee de bladgroenten om tot ze bijna gaar zijn, kruid ze met peper van de molen, zeezout en een snuifje nootmuskaat.
  • 5 Verkruimel de blauwe kaas en houd 2 à 3 eetlepels apart.
  • 6 Vet een ovenschaal in met wat Solo en schik er 4 lasagnevellen op, verdeel de groenten over de lasagnevellen en schik telkens wat zalmforel op de bladgroenten. Bestrooi met wat verkruimelde blauwe kaas en leg er een tweede vel op, herhaal dit tot alle bladgroenten en de vis op zijn. Overgiet de lasagne met de light room en bestrooi met de rest van de blauwe kaas.
  • 7 Zet de lasagne in een voorverwarmde oven van 180°C en bak af in 10 à 12 minuten.

Lasagne van zalmforel bladgroenten en blauwe kaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept