1 Kook de lasagnebladeren voor in een ruime hoeveelheid kokend gezouten water met een scheutje olijfolie in 2 à 3 minuten. Schep ze uit de pan en leg ze even in koud water. Neem de lasagnevellen uit het water en laat ze uitlekken op een doek.
2 Snijd de ui in fijne ringen en stoof de uiringen glazig in de Solo.
3 Was de rucola, boerenkool en de spinazie grondig. Indien je jonge spinazie gebruikt, hoef je de stelen niet te verwijderen. Snijd de boerenkool en de spinazie in reepjes.
4 Voeg de bladgroenten toe aan de ui, prik het knoflookteentje op een vork en roer hiermee de bladgroenten om tot ze bijna gaar zijn, kruid ze met peper van de molen, zeezout en een snuifje nootmuskaat.
5 Verkruimel de blauwe kaas en houd 2 à 3 eetlepels apart.
6 Vet een ovenschaal in met wat Solo en schik er 4 lasagnevellen op, verdeel de groenten over de lasagnevellen en schik telkens wat zalmforel op de bladgroenten. Bestrooi met wat verkruimelde blauwe kaas en leg er een tweede vel op, herhaal dit tot alle bladgroenten en de vis op zijn. Overgiet de lasagne met de light room en bestrooi met de rest van de blauwe kaas.
7 Zet de lasagne in een voorverwarmde oven van 180°C en bak af in 10 à 12 minuten.
Lasagne van zalmforel bladgroenten en blauwe kaas is een recept van Solo Open Kitchen