Spaghetti met scampi en kerstomaatjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de scampi en verwijder het zwarte darmkanaal.
  • 2 Spoel en halveer de kerstomaatjes. Pel de knoflook en snij in plakjes. Spoel het basilicum en de peterselie en dep droog. Hak de blaadjes fijn en bewaar er enkele om te garneren.
  • 3 Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Verhit de olijfolie in een pan op hoog vuur en bak er de scampi aan beide kanten kort in aan, breng op smaak met pezo. Voeg de plakjes knoflook toe en bak even mee. Doe er dan de kerstomaatjes bij en breng aan de kook. Laat ongeveer 2 minuten pruttelen. Breng eventueel verder op smaak met pezo.
  • 5 Giet de pasta af en meng er de scampi's, gehakte kruiden, citroensap en -geraspte schil door. Voeg eventueel een lepeltje van het kookwater toe.
  • 6 Net voor het opdienen
  • 7 Verdeel de pasta over 4 warme pastaborden en werk af met enkele blaadjes basilicum en/of peterselie.

Spaghetti met scampi en kerstomaatjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met biefstuk en rucola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaatjes gevuld met pesto
Bekijk recept
Italiaans spiraalbrood
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept