Zoek
Pasta met bacon en champignons
4
25 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 gr trofie of macaroni
200 gr magere bacon
150 gr champignons
2 tomaten
1 ui, fijngesnipperd
100 gr geraspte emmentaler
peper&zout uit de molen (pezo)
Bereiding
1
Snij de bacon in blokjes.
2
Borstel de champignons droog schoon en hak ze fijn.
3
Snij de tomaten kruiselings in en dompel ze 10 tellen in heet water, tot de velletjes beginnen los te komen, laat schrikken in ijskoud water.
4
Verwijder het vel van de tomaten, snij ze in 4, verwijder de pitjes, snij het vruchtvlees in blokjes.
5
Kook de trofie beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Bak de bacon zonder vetstof knapperig in een antikleefpan.
7
Voeg er de ui en de champignons aan toe en laat 5 minuten meefruiten.
8
Doe er de uitgelekte pasta bij, samen met de blokjes tomaat en meng goed.
9
Laat nog eens doorwarmen.1
0
Haal de pan van het vuur, kruid de pasta rijkelijk met pezo en meng er de helft van de kaas onder.1
1
Verdeel de pasta over 4 warme pastaborden en bestrooi met de rest van de kaas.1
2
Versier met enkele blaadjes basilicum of koriander.1
3
Trofie is een pastasoort uit de Italiaanse streek Ligurië.1
4
Het zijn met de hand gerolde kronkelige vormpjes van tarwebloem en water.1
5
Meestal te verkrijgen in Italiaanse winkels.
Pasta met bacon en champignons is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige pasta met geitenkaas
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept