1 Fruit de sjalot aan in wat solo, voeg de spinazie en de mascarpone toe.
2 Voeg vervolgens beetje bij beetje visfond toe tot je een mooie dikke saus hebt, breng op smaak met pezo en en weinig cayennepeper.
3 Pel de tomaten; maak twee niet al te diepe inkepingen op de kop van de tomaat en leg ze 10 tellen in kokend water, tot het vel los begint te komen, onmiddellijk afkoelen in ijskoud water, verwijder het vel van de tomaten, in vier snijden, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
4 Snipper de basilicumblaadjes en meng deze onder de tomatenblokjes.
5 Kook de lasagnavellen in voldoende gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6 Spoel ze en laat ze in koud water liggen, zo plakken en scheuren ze niet.
7 Verwarm de oven voor op 200°, stand oven en grill.
8 Boter twee ovenschotels in met solo vloeibaar.
9 Leg op de bodem een laagje lasagnavellen, lepel er wat van de spinazieroom over, dan een laagje zalm, strooi er tomatenblokjes over, kruid met pezo.1
0 Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar zorg ervoor dat je eindigt met spinazieroom en tomatenblokjes.1
1 Bestrooi met geraspte gruyère en zet de lasagna ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot je een mooi bruin korstje hebt gekregen.1
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)