1 Het hele gerecht valt of staat met een goede reiniging van de venusschelpen voor het koken. Je moet ze ongeveer 2 uur laten rusten in zout water zodat ze al het zand dat erin zit, uitstoten. Daarna moet je ze meerdere keren spoelen onder stromend water.
2 Breng water met grof zout aan de kook voor de pasta. Doe de spaghetti erin zodra het water kookt en kook al dente.
3 Schil de look en verwijder het bittere hart, snijd in fijne plakjes en fruit in een pan met olijfolie.
4 Voeg de venusschelpen toe zodra er een heerlijke geur opstijgt uit de pan maar voor de look begint te kleuren.
5 Spoel de peterselie schoon en hak fijn. Voeg de peterselie op het einde toe aan de venusschelpen en bewaar wat voor de afwerking.
6 Laat de venusschelpen op een hoog vuur staan tot ze zich openen, zet het vuur uit en haal de meeste zeevruchten uit de schelp.
7 Als de spaghetti gaar is meng je hem goed met de inhoud van de pan waarna je het geheel zo serveert op de borden. Hou enkele venusschelpen in de schelp voor de afwerking en bestrooi alles met wat peterselie.