1 Verhit in een kookpot wat olie en stoof daarin de grof gesneden ajuin en het fijngesneden lookteentje. Voeg er de in blokjes gesneden courgetten aan toe, wat fijngesneden verse oregano en de tonijn. Roer alles om en laat met het deksel op de pot rustig gaarstoven.
2 Laat ondertussen de macaroni gaarkoken in gezouten water(al dente).
3 Maak met de boter, bloem en melk een niet te dikke bechamelsaus, voeg er naar smaak een hoeveelheid gemalen kaas aan toe en kruid af met peper, zout en muskaat. Voeg een tikkeltje frisheid aan toe met een héél klein beetje citroensap.
4 Voeg de gare en uitgelekte macaroni toe aan het groente-tonijn-mengsel, giet er de kaassaus over en meng alles voorzichtig tot een smeuïg geheel. Eventueel nog wat bijkruiden met peper en zout.
5 Stort alles uit in een ovenschaal, bedek met nog een flinke laag geraspte kaas en laat effkes gratineren in de oven. Smakelijk!
Macaroni met tonijn, courgette en kaassaus is een recept van Solo Open Kitchen