2 Snij de courgette in blokjes en versnipper de ui.
3 Stoof de courgette en de ui samen met de look in een beetje olijfolie.
4 Voeg de tonijn toe en meng alles door mekaar.
5 Snij de oregano fijn en voeg deze toe. Kruid met wat peper van de molen en een snuifje zout.
6 kaassaus:
7 Smelt de boter in een kookpot op matig-hoog vuur.
8 Strooi de bloem al roerend bij de boter, en laat beide samenklitten. Blijf roeren, en laat de bloemvlokken een paar minuutjes lichtjes bakken.
9 Zet het vuur wat lager en voeg de melk toe.1
0 Roer met een garde doorheen het mengsel tot er een binding ontstaat. Ga geduldig door tot je een gladde béchamelsaus bekomt.1
1 Kruid met peper, zout en nootmuskaat. (Kies bij voorkeur voor smaakvolle versgeraspte nootmuskaat.)1
2 Haal de pot van het vuur en voeg de gemalen kaas toe. Hou een vijfde van de kaas opzij, voor het gratineren.1
3 Als de kaas mooi gesmolten is in de saus, voeg je een scheutje citroensap toe. De citroen zorgt voor een lichte frisse toets. 1
4 pasta:1
5 Kook de macaroni ‘al dente’ in een een ruime pot water. Voeg een flinke snuif zout toe aan het water.1
6 Giet de pasta af, zodra ze beetgaar is. 1
7 afwerking:1
8 Meng de pasta met de mix van tonijn en groenten.1
9 Meng ook de kaassaus onder het geheel en giet alles in een ruime ovenschaal.2
0 Strooi de rest van de kaas over de schotel.Gratineer gedurende 10 minuutjes onder een hete grill, tot de schotel een goudgeel korstje krijgt.Dit gerecht kan je al op tafel zetten vanaf € 4 per persoon.
Jeroen Meus - Macaroni met tonijn is een recept van Solo Open Kitchen