1 Kook de kippendijen gaar in groentenboullion, of gebruik een restje gebakken kip.
2 Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Intussen bereiden we de kip met saus.
3 Ontbeen de kippendijen en snij ze in stukjes (of snij de kipfilets in stukjes).
4 Maak de paddenstoelen schoon en snij ze grof.
5 Versnipper de sjalotten en plet de teentjes look.
6 Smelt een klontje boter in een pot en voeg er ook een scheutje olijfolie aan toe. Bak de stukjes kip enkele minuten aan op een matig vuur.
7 Voeg de look, de shiitakes en de sjalotsnippers toe en laat deze 5 minuten meebakken.
8 Blus het mengsel met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.
9 Voeg de verse salie toe en laat alles 5 minuten inkoken. 1
0 Giet de room in de pot en laat de kip met saus gedurende een kwartiertje op een zacht vuurtje pruttelen.1
1 Voeg het sap van de limoen toe en kruid naar smaak met peper van de molen en zout. 1
2 Intussen kookt het water voor de pasta. Gaar hierin de spaghetti al dente en giet af. 1
3 Meng de pasta onder de kip met saus en voeg schilfers van de Parmezaanse kaas toe.1
4 Versnipper de peterselie en rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de kruiden onder de pasta. Stort alles in een schaal en laat je gasten aanvallen. 1
5 Dit gerecht kan je al op tafel zetten vanaf €4,5 per persoon.1
6 weetjes1
7 Koop het liefst kwalitatieve Parmezaanse kaas. Zo wordt je gerecht extra smaakvol.
Jeroen Meus - Spaghetti met kip en shii take is een recept van Solo Open Kitchen