Penne met hamblokjes in kaassaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de penne zoals vermeld op de verpakking.
  • 2 Bereid een roux, laat de boter smelten (niet heet laten worden) en roer van het vuur de bloem er doorheen.
  • 3 Zet de de sauteuse terug op het vuur en voeg de melk beetje bij beetje toe zodat de roux tijd heeft om te binden.
  • 4 Als alle melk is toegevoegd, voeg dan de gruyère kaas toe en roer tot deze gesmolten is.
  • 5 Kruid af met peper, zout en muskaatnoot naar eigen smaak.
  • 6 Voeg als allerlaatst de ham blokjes toe.
  • 7 Indien de saus te dik is kun je deze verdunnen door wat extra melk toe te voegen.
  • 8 Laat de afgekookte penne even uitlekken in een vergiet en schik daarna de penne op het midden van het bord en giet er de saus overheen.
  • 9 Garneer het bord met gehakte peterselie, en enkele kerstomaatjes.1
  • 0 Ook zeer lekker met een stukje Frans brood en kruidenboter.

Penne met hamblokjes in kaassaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept