Macaroni in de oven

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°.
  • 2 Kook de pasta al dente volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat goed uitlekken.
  • 3 Smelt de solo in een steelpannetje, voeg de bloem toe, roer goed, laat even bakken om de bloemsmaak te verwijderen. Opgelet, niet laten bruinen. Haal van het vuur en roer de melk door de roux. Zet terug op het vuur en breng al roerend aan de kook, blijf roeren tot de saus is ingedikt. Voeg de tomatencoulis toe, met het basilicum en 1 el parmezaan.
  • 4 Afkruiden met nootmuskaat en pezo.
  • 5 Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar.
  • 6 Roer de saus door de pasta en doe alles in de beboterde ovenschaal. Bestrooi lichtjes met parmezaan.
  • 7 Zet de schaal in de oven en laat +/- 10 minuten bakken, zet daarna nog 2 minuutjes onder de grill zodat je een mooi bruin korstje bekomt.
  • 8 Lekker met vers stokbrood.
  • 9 Voor de niet vegetariërs: reepjes gekookte hesp, of licht gebakken pancettareepjes, of reepjes rauwe zalm door de saus roeren.

Macaroni in de oven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mac 'n cheese met broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni met bloemkool en kaas uit de oven
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kibbeling met romige worteltjesmacaroni
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept