2 Kook de pasta al dente volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat goed uitlekken.
3 Smelt de solo in een steelpannetje, voeg de bloem toe, roer goed, laat even bakken om de bloemsmaak te verwijderen. Opgelet, niet laten bruinen. Haal van het vuur en roer de melk door de roux. Zet terug op het vuur en breng al roerend aan de kook, blijf roeren tot de saus is ingedikt. Voeg de tomatencoulis toe, met het basilicum en 1 el parmezaan.
4 Afkruiden met nootmuskaat en pezo.
5 Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar.
6 Roer de saus door de pasta en doe alles in de beboterde ovenschaal. Bestrooi lichtjes met parmezaan.
7 Zet de schaal in de oven en laat +/- 10 minuten bakken, zet daarna nog 2 minuutjes onder de grill zodat je een mooi bruin korstje bekomt.
8 Lekker met vers stokbrood.
9 Voor de niet vegetariërs: reepjes gekookte hesp, of licht gebakken pancettareepjes, of reepjes rauwe zalm door de saus roeren.