1 Snijd 5 kastanjes in plakjes en hak de rest in kleine stukjes.
2 Snijd het spek in kleine blokjes en snipper de sjalot fijn.
3 Snijd de kaasjes in 12 stukjes en leg telkens een stukje kaas in het midden van een ravioliblaadje, schik er een schijfje kastanje op en kruid met peper en zout, bestrijk de randen met wat losgeklopte eierdooier en leg er een tweede ravioliblaadje op. Druk de ravioli stevig aan zodat er geen luchtbelletjes meer zijn en steek ze uit met een ronde uitsteekvorm. Herhaal dit tot je 12 ravioli’s hebt.
4 Breng een grote pot gezouten water aan de kook met een scheutje olie en houd het water tegen het kookpunt aan. Gaar de ravioli in ongeveer 3 à 4 minuten en schep ze voorzichtig uit het water. Doe dit in 2 of 3 maal om te vermijden dat ze gaan kleven.
5 Bak de spekjes aan in de notenolie, voeg de sjalot en de gehakte kastanjes toe en bak ze mee, voeg vervolgens de Solo toe en laat deze opschuimen, blus met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
6 Schik de ravioli op de borden en overgiet met de vinaigrettesaus, dien warm op en serveer er eventueel wat sla of rucola bij.
Ravioli van cabécou met vinaigrette van kastanjes is een recept van Solo Open Kitchen