Zoek
Spaghetti met paddenstoelensaus
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr spaghetti
500 gr grote champignons, porto bello
2 kleine uien
2 dl room
2 dl melk
100 gr pancetta (buikspek)
olijfolie
25 gr Parmezaan, in krullen
bladpeterselie
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Pel en snipper de uien.
2
Borstel de champignons schoon en breek de steeltjes uit de hoeden.
3
Snij de hoeden in fijne plakjes en snipper de steeltjes fijn.
4
Bak de plakjes champignon heel kort op een hevig vuur in een lepel olijfolie, haal ze met een schuimspaan uit de pan en zet apart.
5
Stoof in dezelfde pan en iets meer olijfolie de uisnippers glazig, doe er de champignonsteeltjes bij en laat 5 minuten hevig bakken.
6
Blus met de melk en de room en laat 1 minuutje opkoken.
7
Mix de saus met een staafmixer en passeer ze door een chinois (puntzeef).
8
Breng terug aan de kook en kruid met pezo.
9
Doe er de champignonplakjes bij en een handvol gehakte platte peterselie.1
0
Hou warm op een zacht vuur.1
1
Kook spaghetti in ruim gezouten water al dente zoals aangegeven op de verpakking.1
2
Bak de lapjes pancetta in een antikleefpan zonder vetstof.1
3
Giet de pasta af en meng met de champignonsaus.1
4
Dien op in warme pastaborden en werk af met pancetta en Parmezaankrullen.
Spaghetti met paddenstoelensaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept
Ravioli met paddenstoelen en pancetta
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met geitenkaas en paddenstoelensaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tagliatelle met krokante ham
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept