Sint-Jacobsvruchten met linguine

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
  • 2 Giet de pasta af, laat goed uitlekken.
  • 3 Kruid de pasta met een weinig pezo, meng er naar eigen smaak olijfolie en wat geraspte parmezaan onder, hou warm.
  • 4 Bak de Sint-Jacobsvruchten heel kort aan in HETE olijfolie.
  • 5 Ongeveer 1,5 minuut aan één kant, 1 minuut aan de andere kant.
  • 6 Laat ze zeker niet te lang bakken, dan worden ze taai.
  • 7 Draai de pasta op met een tweetandige vleesvork, leg op een zeer warm bord.
  • 8 Leg boven op de pasta de Sint-Jacobsvruchten en strooi er de fijngesnipperde munt over.
  • 9 Strooi er wat schilfers parmezaan en fleur de sel over en een flinke draai uit de pepermolen.1
  • 0 Serveer goed warm.1
  • 1 TIP: dit gerecht kan je zowel als voorgerecht of als hoofdgerecht serveren, enkel de hoeveel aanpassen.

Sint-Jacobsvruchten met linguine is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met gepofte cherrytomaat en garnalen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept