1 Maak de aubergine schoon en snijd hem in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadlijsten en hak hem fijn.
2 Verhit de solo in een grote pan. Bak de ui, de knoflook en de aubergine daarin krachtig aan. Bak de rode peper kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak hem kort mee. Voeg de tomaten met sap toe en druk ze wat kleiner. Laat het geheel in ca. 10 minuten tot een dikke saus inkoken.
3 Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout.
4 Was de basilicum en snijd hem in reepjes. Voeg de helft van de basilicum toe aan de saus. Breng de saus op smaak met zout, peper en wat suiker. Snijd de mozzarella in blokjes. Rasp de parmezaan.
5 Laat de spaghetti uitlekken. Meng de spaghetti met de saus, de parmezaan en de mozzarella. Bestrooi met de rest van de basilicum