1 Kook de pasta gaar zoals beschreven staat op de doos.
2 De pasta uitlekken en een beetje boter bijvoegen zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
3 Neem een grote, diepe pan. Ik gebruik hiervoor een wok omdat dit makkelijker is.
4 Voeg een beetje olie toe (niet teveel want de chorizo zal bij het bakken vet verspreiden) in de pan en voeg er de fijn gesneden ajuin en look aan toe.
5 Snijd ondertussen de chorizo in kleine stukjes. Meestal snij ik ze in rondjes, hierna in twee en dan nog eens in twee. Voeg deze toe aan de ajuin en look als deze mooi glazig geworden zijn.
6 Laat even sudderen de tijd dat de chorizo een beetje gebakken is.
7 En voeg hierbij dan het grote blik gepelde tomaten in stukjes aan toe.
8 Goed roeren zodat alles goed gemengd is en voeg er dan de laurierblaadjes en de pili-pili aan toe. Zet op een laag vuurtje en laat dit alles even sudderen.
9 Proef even en voeg zout et peper naar smaak bij.1
0 Meng hierna de pasta samen met de saus en voeg deze in een grote ovenkom.1
1 En leg dan de geraspte kaas over de bereiding en zet in de oven aan 200° gedurende 15min, de tijd dat de kaas een mooi en lekker korstje vormt.1
2 En klaar is kees. Smakelijk!1
3 P.S.: Dit gerechtje is ook lekker als we er erwtjes of worteltjes aan toevoegen.