linguine met zongedroogde tomaten

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 doe de knoflook, bleekselderij, zongedroogde tomaten en wijn in een kookpot en laat alles 15 minuten zachtjes koken
  • 2 Dompel intussen in een aparte pan de ROma tomaten 30 seconden in kokend water. Laat ze schrikken in een pot met koud water.
  • 3 Laat ze uitlekken en verwijder het velletje. Halveer ze, verwijder het zaad en snij het vruchtvlees in stukjes
  • 4 DOe de stukjes tomaat in de pan en kook alles nog 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Kook in tussen de linguine in een grote pan water met zout in 8à10 minuten beetgaar. Laat de pasta goed uitlekken.
  • 5 Doe de pasta weer in de pan, voeg de helft van de tomatensaus toe en schep alles om.
  • 6 Serveer het gerecht meteen op voorverwarmde borden met de resterende saus erop. Garneer met basilicumblaadjes; Voeg eventueel wat parmezaan toe

linguine met zongedroogde tomaten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met gepofte cherrytomaat en garnalen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept