Zoek
penne rigate met aubergine
4
140 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 aubergines
2 tenen knoflook
1 sjalotje
1 KG tomaten
4OO GR penne
enkele blaadjes basilicum
parmezaan
2 DL olijfolie
peper en zout
Bereiding
1
Spoel de aubergines,dep ze droog en snij ze in blokjes.
2
* Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak er de blokjes aubergine in goudbruin.
3
* Laat ze 2 uur uitlekken op keukenpapier.
4
* Kruid met peper en zout.
5
Pel de knoflook en snij m in dunne plakjes.
6
* Pel het sjalotje en hak het fijn.
7
* Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water en laat ze schrikken onder koud water.
8
* Pel de tomaten,verwijder de pitjes en snij ze in blokjes.
9
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.1
0
* Giet de pasta af en laat uitlekken.1
1
Stoof de knoflook en de sjalot aan in 1 eetlepel olijfolie.1
2
* Doe er de tomatenblokjes bij en breng op smaak met peper en zout.1
3
* Laat enkele minuten stoven en doe er dan de aubergineblokjes en de pasta bij.1
4
* Laat 3 minuten doorwarmen.1
5
* Werk af met wat basilicum en wat vers geraspte parmezaan.
penne rigate met aubergine is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Griekse pastei
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept