penne rigate met aubergine

4
140 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de aubergines,dep ze droog en snij ze in blokjes.
  • 2 * Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak er de blokjes aubergine in goudbruin.
  • 3 * Laat ze 2 uur uitlekken op keukenpapier.
  • 4 * Kruid met peper en zout.
  • 5 Pel de knoflook en snij m in dunne plakjes.
  • 6 * Pel het sjalotje en hak het fijn.
  • 7 * Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water en laat ze schrikken onder koud water.
  • 8 * Pel de tomaten,verwijder de pitjes en snij ze in blokjes.
  • 9 Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.1
  • 0 * Giet de pasta af en laat uitlekken.1
  • 1 Stoof de knoflook en de sjalot aan in 1 eetlepel olijfolie.1
  • 2 * Doe er de tomatenblokjes bij en breng op smaak met peper en zout.1
  • 3 * Laat enkele minuten stoven en doe er dan de aubergineblokjes en de pasta bij.1
  • 4 * Laat 3 minuten doorwarmen.1
  • 5 * Werk af met wat basilicum en wat vers geraspte parmezaan.

penne rigate met aubergine is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept