4 Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
5 Halveer de olijven en verwijder de pit.
6 Verhit wat olijfolie in een pan met dikke bodem en bak al roerend het spek, uien en knoflook op een laag vuur tot de uien zacht zijn.
7 Roer er dan de champignons, ansjovisfilets en de olijven door.
8 Breng op smaak met peper en eventueel wat zout en laat het geheel 5 minuten sudderen.
9 Kook de pasta beetgaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.1
0 Giet de pasta af en vermeng hem onmiddellijk met de saus, de pasta moet nog vochtig zijn.1
1 Serveer de pasta in zeer warme diepe pastaborden en rasp er wat Parmezaanse kaas over.1
2 Tip: koop olijven zonder pit, maar, zorg wel dat ze niet zijn opgelegd in zout water, dat maakt het gerecht te zout. Vang een een beetje kookvocht van de pasta op en voeg dat toe aan het gerecht als je denkt dat het te droog is.