Zoek
Vegetarische spaghetti met Quorn bolognaise
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
spaghetti, hoeveelheid naar eigen keuze
olijfolie
350 gr Quorngehakt
2 teentjes knoflook
800 gr tomatenblokjes uit blik
1 kl geraspte citroenschil (bio)
1 kl fijne suiker, of en klontje
2 el tomatenpuree
2 el gehakte peterselie
2 el gehakte basilicum
geraspte Parmezaanse kaas
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Pel de knoflook, snij vervolgens in stukjes en plet ze met de vlakke zijde van een koksmes, of neem een knijper.
2
Verhit 2 à 3 el oijfolie in een kookpot en bak het Quorngehakt samen met de geplette knoflook.
3
Voeg na 5 minuten de tomatenstukjes toe en laat aan de kook komen.
4
Voeg nu de geraspte citroenschil, de suiker en de tomatenpuree toe, kruiden met pezo.
5
Dek af en laat minstens 20 minuten op een heel zacht vuur sudderen.
6
Neem het deksel van de pot en voeg er de gehakte peterselie aan toe, laat 8 à 10 minuten inkoken.
7
Zet nu het vuur op de laagste stand en meng er de basilicum onder, laat 2 à 3 minuten rusten.
8
Kook ondertussen de spaghetti al dente zoals aangegeven op de verpakking.
9
Giet de spaghetti af en verdeel over 4 warme pastaborden, schep er de saus over en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Vegetarische spaghetti met Quorn bolognaise is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Snel gemaakte spaghetti bolognaise met basilicum
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagne bolognaise met basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta bolognaise uit de oven
80 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bolognaise saus 2
0 min
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept