2 • Pasta al-dente koken, afgieten in een vergiet en een beetje laten uitlekken.
3 • Mascarpone in pan zachtjes laten smelten, voeg melk of room toe tot gewenste sausdikte. Breng op smaak met vodka ( of andere dranken – optioneel), peper, zout en citroensap (zie kooktip 5).
4 • Voeg daarna zalm, tomaten en kruiden aan de hete saus toe en roer even om zodat het geheel is doorgewarmd (laat de zalm vooral niet te gaar worden).
5 Serveertips
6 • Schik de pasta op de borden, drapeer het mascarponemengsel met zalm eroverheen en bestrooi met wat geraspte Parmezaan.
7 • Lekker met een stukje stokbrood of de pasta bestrooien met broodcroutons.
8 • Eventueel serveren met rucola.
9 Kooktips1
0 Hou je niet van korte pasta, neem dan tagliatelle of pappardelle.1
1 Variatie op mascarpone: vervang de mascarpone door gewone room. Moet het snel gaan, gebruik dan kruidenroomkaas en laat de mascarpone en verse kruiden weg.1
2
3Variatie op gerookte zalm:1
3 o Kan ook klaargemaakt worden met zalm uit blik.1
4 o Alsook met grijze garnalen.1
5 Variatie op de tomatenstukjes:1
6 Vervang deze door 500gr gare doperwtjes (diepvries).1
7 Ook lekker met schijfjes gebakken champignons of oesterzwammen, gekookte broccoliroosjes, gestoofde preiringen of gestoofde courgettebrunoises.1
8 Variatie op de saus: Laat de room weg: een sjalotje fruiten, dan 2 dl droge witte wijn toevoegen en inkoken tot de helft. Voeg daarna de mascarpone toe en laat smelten tot gewenste sausdikte. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap. Werk verder af volgens de bovenstaande bereidingswijze, vanaf punt