Ravioli met kip

4
90 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem op een werkvlak en bestrooi met een snuifje zout, maak een kuiltje in het midden en breek hierin de 2 eieren.
  • 2 Klop de eieren los met een vork en meng ze met de vingertoppen met de bloem, kneed tot een glad elastisch deeg.
  • 3 Maak een bol van het deeg en dek af, laat 1 uur rusten.
  • 4 Snijd de kipfilet in kleine stukjes, cutter fijn met 1 ei, voeg de room toe.
  • 5 Breng de kip op smaak met nootmuskaat, pezo en de gehakte kervel.
  • 6 Verdeel het raviolideeg in 2 gelijke delen, rol tot twee identieke rechthoekige lappen.
  • 7 Leg op 1 vel om de 7 à 8 cm een lepel kippenfarce, borstel tussen de vulling wat dorure ( eidooier gemengd met een beetje water).
  • 8 Leg de tweede lap op het vel met de kippenfarce, druk de ravioli’s goed aan en snijd ze los.
  • 9 Kook ze gaar in enkele minuten in licht gezouten kokend water. 1
  • 0 Verhit de kippenbouillon en laat even inkoken.1
  • 1 Schep een pollepel kippenbouillon in een diep warm bord en leg er de ravioli's in. 1
  • 2 Versier met een takje kervel en dien goed warm op.

Ravioli met kip is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Ravioli met champignonvulling
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kinderkaasfondue met ananas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli aperti
25 min Voorgerecht
Bekijk recept