1 Marineer de gamba's ( overzetten) 2 uur in olijfolie met daarin 2 teentjes doorgesneden look, handje vol basilicum, peper en zout. Zet deze schaal met vershoudfolie in de ijskast.
2 Pasta al dente koken met scheutje olijfolie in water.
3 Bak de ontpitte Chilipeper met de 2 fijngesneden teentjes look op een laag vuurtje (mag niet aangebakken zijn).Doe dit bij de pasta, voeg de gehalveerde olijven toe en overgiet nog eens met een flinke scheut olijfolie.
4 Gamba's bakken enkele minuutjes aan beide kanten en blussen met ruim een halve citroen.
5 Doe de gamba's op een schaal en overgiet met de marinade.
6 Dien op met kommetje rucola, kerstomaatjes en Parmezaanse kaasschilfers.
7 Ook een kommetje scampi en een looksausje passen uitstekend bij dit gerecht!
8 Eet smakelijk.
Gemarineerde Gamba's met zuiderse pasta is een recept van Solo Open Kitchen