Spaghetti met tomaten-roomsaus en parmaham

2
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Lekker recept uit de Italiaanse keuken, klaar in ongeveer een kwartiertje. Lekker serveren met een salade en je hebt een snel en simpel pasta gerecht.
  • 2 Tijd: Circa 15-25 min.
  • 3 Begin met het koken van een pan water voor de spaghetti. Wanneer het kookt doe je de spaghetti erin. Ondertussen snipper je een ui en snij je de tomaatjes in de twee. Bak tegelijkertijd de parmaham krokant, in ongeveer 3 minuten.
  • 4 Fruit vervolgens de stukjes ui aan, ongeveer 3 tot 5 minuten op een redelijk laag vuurtje. En meng ondertussen de creme fraische met de knoflook, zout, peper en de oregano.
  • 5 Wanneer de uitjes mooi glazig zijn voeg je het mengsel van creme fraische toe aan de pan met uitjes. Laat het ongeveer twee minuten mee warmen en voeg de stukjes tomaat toe.
  • 6 Serveer de spaghetti nu op een mooi bord met de saus, de parmaham en een beetje parmezaanse kaas. En om het helemaal af te maken nog een scheutje olijfolie extra vergine en een beetje verse peper. Zo snel en eenvoudig kan een lekker pastagerecht zijn.
  • 7 Houd je van paddestoelen? Dan is het is ook lekker om bijvoorbeeld champignons toe te voegen.
  • 8 Lekker met een rucolasalade.

Spaghetti met tomaten-roomsaus en parmaham is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept