Zoek
Tagliatelle-kalkoengratin
4
80 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geplet
1 groene paprika in blokjes
1 tl gedroogde majoraan
250 g gare kalkoen in blokjes
champignons in dunne plakjes
400 g tomatenblokjes uit blik
3 el gehakte verse peterselie
zout en versgemalen zwarte peper
450 g verse tagliatelle, gekookt
4 takjes verse basilicum
6 dl bechamelsaus
100 g mozzarella in blokjes
2 el versgeraspte parmezaanse kaas
Bereiding
1
Stel de oven in op 200°C.
2
Verwarm de olie in een grote pan.
3
Voeg de ui, het knoflook, de paprika en majoraan toe.
4
Bak het mengsel al roerend 15-20 minuten tot de ui zacht is.
5
Roer de kalkoen, champignons, tomaten, peterselie en kruiden erdoor.
6
Neem de saus van het vuur en vermeng hem met de tagliatelle.
7
Schep het mengsel in een ovenschaal en druk het plat met de achterkant van een metalen lepel.
8
Knip de basilicumblaadjes en de zachte stelen fijn met een schaar en roer ze door de bechamelsaus.
9
Breng het mengsel op smaak en verdeel de saus over het pastamengsel.1
0
Vermeng de mozzarella met de parmezaanse kaas en strooi de kaas over de saus.1
1
Bak de gratin 40-45 minuten tot hij bruin kleurt.
Tagliatelle-kalkoengratin is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tagliatelle met chiantisaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept