risotto met kip

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    Snijd de kipfilet in stukjes en betrooien met wat zout, Snipper de ui, bak de pijnboompitjes even in een pan, snijd de tomaatjes, paddestoelen en basilicum in stukjes.
    Voorbereiding
    swijzeVerhit de boter en bak de reepjes kip hierin rondom bruin.bakde ui 2 minuten mee.Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend mee tot de korrels glazig zijn.Voeg de witte wijn (of 1 dl van een ander vocht) toe. De rijst borrelt nu flink op, dus pas op voor spetters!Roer de rijst regelmatig om tot het meeste van het vocht is opgenomen.Voeg beetje bij beetje de bouillon toe.Wacht steeds tot de vorige hoeveelheid bijna door de rijst is opgenomen.Roer de rijst regelmatig door.De rijst is goed als de korrels mooi beetgaar zijn en een romige consistentie hebben (na 20-25 minuten).Roer er tenslotte de kaas door tot die is gesmolten.
  • 2 Voeg tenslotte de gedroogde tomaten, paddestoelen, basilicum en pijnboompitten toe.Breng de risotto met wat zout en peper op smaak.ServeertipsJe kunt dit prima serveren met een salade van sla met pomodore tomaten.

risotto met kip is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept