2 Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
3 Breng water aan de kook en kook de broccoli gaar (ongeveer 15 minuten). Giet af en laat goed uitlekken.
4 Verhit een klont boter in een braadpan en stoof de ajuinsnippers glazig. Doe er de schijfjes champignons bij en bak nog een 10-tal minuten op een zacht vuurtje.
5 Giet een flesje room bij de gebakken champignons en kruid met een verkruimeld groentebouillonblokje en flink wat peper. Laat de champignonroomsaus wat indikken op een zacht vuurtje.
6 Beboter een ovenschotel (of 4 individuele ovenschoteltjes) en schep hierin de pasta en broccoli. Overgiet met de champignonroomsaus.
7 Bestrooi geraspte kaas over de pasta met broccoli en champignons, kruid eventueel de kaaslaag met extra peper.
8 Zet de schotel in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin gebakken is (15 à 20 minuten).
9 TIP : voor de vleeslustigen kan je altijd spekblokjes bakken bij de ajuin
PASTA MET BROCCOLI EN CHAMPIGNONS is een recept van Solo Open Kitchen