2 Voeg bij de kant-en-klare champignonsaus wat mosterd en cayennepeper voor een extra pittige toets. Pasta koken in bouillonblokje Olijfolie-Zeezout geeft een heerlijk mediterrane smaak.
3 Share on emailShare on facebookVoorbereiding
4 Breng in een kookpot water met het bouillonblokje aan de kook, roeren tot het blokje is opgelost. Voeg de pasta toe en kook deze gaar volgens de kooktijd op de verpakking. Afgieten. Snij ondertussen de courgette en de paprika’s in stukjes. Maak de tomaatjes schoon. Snij de kipfilet in reepjes.
5 Verwarm de boter in een wok of grote braadpan en roerbak de stukjes kip 5 minuten. Voeg de courgette en paprika toe en roerbak alles nog 4 minuten. Voeg de kerstomaatjes toe en roerbak ze 1 minuut mee. Roer de champignonsaus, de mosterd en de cayennepeper (hoe meer, hoe pittiger) erdoor. Goed laten doorwarmen.
6 Verdeel de pasta over 4 borden en serveer met de geroerbakte kip met nazomergroenten in de pittige champignonsaus.
7 Variaties
8 Met de groenten kun je variëren. Gebruik bijvoorbeeld aubergine, wortel of bleekselderij. Neem ongeveer 150 g groenten per persoon voor de hoofdmaaltijd.
Geroerbakte kip met nazomergroenten in pittige is een recept van Solo Open Kitchen