Geroerbakte kip met nazomergroenten in pittige

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ster-ingrediënt:
  • 2 Voeg bij de kant-en-klare champignonsaus wat mosterd en cayennepeper voor een extra pittige toets. Pasta koken in bouillonblokje Olijfolie-Zeezout geeft een heerlijk mediterrane smaak.
  • 3 Share on emailShare on facebook
    Voorbereiding
  • 4 Breng in een kookpot water met het bouillonblokje aan de kook, roeren tot het blokje is opgelost. Voeg de pasta toe en kook deze gaar volgens de kooktijd op de verpakking. Afgieten. Snij ondertussen de courgette en de paprika’s in stukjes. Maak de tomaatjes schoon. Snij de kipfilet in reepjes.
  • 5 Verwarm de boter in een wok of grote braadpan en roerbak de stukjes kip 5 minuten. Voeg de courgette en paprika toe en roerbak alles nog 4 minuten. Voeg de kerstomaatjes toe en roerbak ze 1 minuut mee. Roer de champignonsaus, de mosterd en de cayennepeper (hoe meer, hoe pittiger) erdoor. Goed laten doorwarmen.
  • 6 Verdeel de pasta over 4 borden en serveer met de geroerbakte kip met nazomergroenten in de pittige champignonsaus.
  • 7 Variaties
  • 8 Met de groenten kun je variëren. Gebruik bijvoorbeeld aubergine, wortel of bleekselderij. Neem ongeveer 150 g groenten per persoon voor de hoofdmaaltijd.

Geroerbakte kip met nazomergroenten in pittige is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept

Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept