1 Een heerlijk recept, dat je snel op tafel zet na een vermoeide werkdag of voor het weekend, als je niet lang in de keuken wilt staan.
2 Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
3 Bak ondertussen de spekblokjes uit ( en gooi het teveel aan uitgebakken vet weg)
4 Haal de spekjes even uit de pan en zet ze opzij.
5 Bak in het overgebleven vet de uien met de knoflook glazig.
6 Voeg de spekjes toe evenals de gehalveerde tomaatjes en laat het geheel 3 minuutjes bakken.Geef een flinke draai met zwarte peper. ( geen zout i.v.m de spekjes of... proef en voeg toe naar wens)
7 Voeg vlak voor het serveren de rucola en de pijnboompitjes toe roer even door en laat het geheel 1 min op temperatuur komen.
8 Serveer de spaghetti apart( liefst op voorverwarmde borden) met een flinke schep van het mengsel.
9 Aan tafel kan iedereen zelf naar smaak wat geraspte pecorino en basilicum toevoegen.