1 maak de tomatensaus af door de ui, fijngesnipperde tomaten en paprika even op te stoven in wat olijfolie - kruid af met pezo en voeg toe aan de tomatensaus uit het potje
2 maak de vulling: hak de droge ham fijn in blender, voeg de geitenkaas en de Grano Padano toe en meng goed - voeg ook de zure room toe zodat het mengsel niet te droog is - kruid met wat gemalen peper
3 maak de pasta door de bloem te mengen met ei en olie en goed te kneden - laat even rusten en draai dan door het pastamolentje tot fijne bladen pasta
4 kluts het ei - dit dient als kleefstof voor de ravioli's
5 neem nu telkens twee even grote bladen pasta - één ervan bestrijk je volledig met ei - en leg op het andere stuk op gelijke afstand kleine hoopjes vulling. Leg nu het tweede blad pasta met de eikant naar onder er bovenop en druk goed aan rond de hoopjes vulling - snij nu met gekarteld wieltje de ravioli's van elkaar los (het kartelwieltje zorgt ervoor dat je ravioli's goed dichtgekleefd worden)
6 leg de ravioli's op een droge handdoek tot gebruik
7 afwerking:
8 kook de ravioli's in zout water een 10 tal minuten tot ze gaar zijn
9 leg een 10 tal ravioli's per persoon in een ovenschaaltje, overgiet met wat tomatensaus en bestrooi met wat gemalen kaas1
0 laat gratineren in de oven1
1 Smakelijk!
Ravioli met geitenkaas en Italiaanse ham is een recept van Solo Open Kitchen