lasagne al forno

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stoof eerst de ui en look tot ze glazig zijn,daarna voegt men de wortel en selder aan toe,laat rustig stoven een 10tal min en doe er dan de tomaatjes bij,laat rustig verder stoven.
  • 2 Bak het gehakt in een pan tot het korrelig is,voeg toe aan de groenten,in dezelfde pan bakt men het spek een 5tal min en daarna doet men de kippenlevertjes erbij,nog een 5tal min bakken op een hoog vuur,daarna blussen we de pan met de witte wijn en laten tot de helft inkoken.
  • 3 Dit voegt men toe aan de groenten,we doen er de bouillon en room erbij,we kruiden de saus met peper,zout en oregano en laten de saus 1,5 uur op een laag vuur verder garen.
  • 4 Ondertussen maken we de bechamelsaus,hier doet men 2 laurierblaadjes bij,kruiden met peper,zout en nootmuskaat.
  • 5 We nemen een ovenschotel en bedekken de bodem met de vleessaus en bestrooien met de helft van de mozzarella,leg er een lasagnevel op.Schep er de helft van de bechamelsaaus over en bestrooi met de helft van de parmezaan,terug een vel pasta en begin opnieuw met de vleessaus,we eindigen met een laag bechamel bedekt met parmezaan.
  • 6 We bakken de schotel ongeveer 30 min in een voorverwarmde oven van 180° tot hij goudbruin is en kees is klaar.

lasagne al forno is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bietjessalade met ui en ricotta
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van pasta en courgette
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergineschotel met pomodori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Farrosalade met gedroogde tomaat en basilicumpesto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept