2 Snijd de zalm fijn in hele kleine stukjes met een scherp mes.
3 Oven voorverwarmen op 180 graden.
4Voorbereiding
5 Kook de lasagnebladen gaar volgens de instructies op de verpakking. Omdat de lasagne saus vrij weinig vocht bevat kun je de lasagnebladen niet in de oven laten garen.
6 Mix ondertussen de ricottakaas met de crème fraîche en de dille tot een gladde mix. Proef hem af en voeg naar smaak peper en zout toe.
7 Vet een kleine ovenschaal in en begin met het lagen van de lasagne. Als eerste een laag pasta, dan het ricottamengsel en dan een laagje zalm. Herhaal dit 2 keer en eindig met een laagje saus. Strooi hierover de kaas.
8 Plaats de lasagne in het midden van de oven en bak hem in 20-25 minuten af of tot de kaas goudbruin gesmolten is.
9 Serveren1
0 Deze lasagne bevat geen groente, dus serveer deze erbij. Verse (gestoomde) brocoli, wortelen of peultjes zijn hier heerlijk bij evenals een gemixte salade met tomaat en komkommer. Maak de maaltijd compleet met een mooi glas witte wijn.