1 Schil de wortelen snij ze in schijfjes,snij de prei in rondjes, de champignons in schijfjes.Snipper de ui en knoflook klein, stoof deze glazig in wat boter of olie, doe er de groenten en een heel klein beetje water bij zodat ze niet kunnen aanbranden, kruid met peper, zout thijm en een laurierblaadje, laat alles een tiental minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn
2 ondertussen breng je de visbouillion aan de kook, leg de zalm in de bouillion en pocheer hem net tegen het kookpunt gedurende 15 minuten.Haal de vis uit de bouillion en zet aan de kant.Snij de gerookte zalm in reepjes.
3 Laat de boter smelten, roer de bloem er onder, leng aan met de visbouillion, werk af met room en tomatenpuree. Kruid met peper,zout en een klein snuifje cayennepeper.
4 Meng groenten en vis met de saus, ga de kruiding na.
5 Dien op met taglatelle en gemalen kaas voor de liefhebbers.