1 kuis het witloof en snij ze in de lengte in 4 stukken
2 kook het witloof met wat zout en giet af, hou het vocht bij
3 maak een roux met boter en bloem
4 maak de kaassaus door de roux aan te lengen met het vocht van het witloof en melk toe te voegen, voeg de gemalen kaas toe, hou wat kaas over om te gratineren
5 kruid met peper, zout en noodmuskaat
6 giet in een ovenschotel eerst wat kaassaus, bedek met lasagnebladen, vervolgens sneetjes hesp, verdeel hier witloof over en overgiet met kaassaus, dan terug lasagnebladen, hesp, witloof, kaassaus en lasagnebladen. Eindig met een laagje kaassaus
7 Als alles een beetje afgekoeld is bestrooi je de schotel met de overschot van de geraspte kaas, en wat chapelure en doe er hier en daar een mespunt boter op.
8 Het geheel 25 min in de oven op 180°C en even onder de grill om een mooi goudbruin kortje te krijgen.
9 Smakelijk !! 1
0 In plaats van witloof kan ook prei gebruikt worden1
1 De kaassaus kan aangevuld worden met champignons indien gewenst.