italiaans-amerikaanse lasagne

4
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 1 verwarm de oven voor op 200°C verhit voor de groentensaus 25 boter in een koekenpan
  • 2 en fruit ui en knoflook 3 min voeg de peen en de bleekselder toe en bak 5 min mee
  • 3 voegde tomatenblokjes en peper en zout naar smaak toe
  • 4 Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min koken met het deksel op de pan
  • 5 roer regelmatig
  • 6 2 verhit ondertussen voor de bechamellesaus de rest van de boter in een pan
  • 7 voeg de bloem toe en laat in 5 min garen
  • 8 voeg de melk geleidelijk toe als de bloem begint bruin te kleuren
  • 9 breng aan de kook en laat 10 min koken 1
  • 0 roer regelmatig1
  • 1 breng de saus op smaak met peper en zout1
  • 2 3 verwijder het vel van de worst en meng het vlees met de oregano1
  • 3 vorm balletjes ter grote van een knikker1
  • 4 bak ze in een koekenpan zonder olie of boter gaar in 5 min1
  • 5 4 scep een laag groentesaus in de ovenschaal1
  • 6 bedek met lasagne velen1
  • 7 schep er een laag groentesaus op en bedek met 1/3 van de gehakt balletjes en 1/3 van de 1
  • 8 bechamelesaus1
  • 9 maak zo nog 2 lagen bestrooi met de kaas 2
  • 0 bak in 35 - 40 min in de oven goudbruin je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden maar zet hem nog niet in de oven doe dat pas de dag zelf bewaar afgedekt in de koeling

italiaans-amerikaanse lasagne is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ciabattina-toast met paprikasalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept